הפטל האדום הוא שיח ממשפחת הוורדיים, המניב פירות בעלי גוון אדום או צהוב וטעם מתוק חמצמץ. מקורו של הפטל האדום הוא כפי הנראה מזרח אסיה, אך כיום הוא גדל באיזורים של אקלים ממוזג בכל רחבי העולם.
השמן המופק מזרעי הפטל האדום מכיל ריכוז יוצא דופן (הגבוה ביותר מבין כל השמנים המופקים מזרעי פירות) של חומצה אלפא-לינולנית, בנוסף לפיטו-סטרולים ולכן נחשב לאנטי-דלקתי ומיטיב במצבים של אקזמה ופסוריאזיס. שמן זרעי הפטל האדום הוא מרכיב אנטי-אייג’ינג אפקטיבי מכיוון שהוא עשיר באנטיאוקסידנטים המעכבים את תהליך ההזדקנות של העור. הפיטו-סטרולים בשמן זה תורמים למניעת אובדן מים דרך שכבת האפידרמים (Trans Epidermal Waer Loss) ובכך משפרים את רמת הלחות והאלסטיות של העור. לשמן זרעי הפטל האדום יש כפי הנראה יכולת ספיגה מסוימת של קרינת UV ולכן ניתן להשתמש בו גם כמרכיב במוצרי הגנה. לפיטו-סטרולים, בהם שמן הפטל האדום עשיר, מיוחסת גם יכולת שיקום של עור אשר ניזוק כתוצאה מחשיפה לגורמים חיצוניים, ביניהם חשיפה לקרינת השמש.

אפליקציות קוסמטיות
מוצרים לעור רגיש
מוצרים לעור יבש
מוצרי אנטי-אייג’ינג
תכשירים טיפוליים לעור
מוצרי תינוקות
מוצרי שמש (לפני, במהלך ולאחר חשיפה)

מקורות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry

כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן זרעי פטל אדום

מק"ט:

שם אנגלי:

INCI Name:
Rubus Idaeus Seed Oil

RudIdREF

Raspberry