ברגמוט הוא עץ הדר, בן-כלאיים של תפוז מר (חושחש) ואתרוג. הוא מוגדר כתת-זן של החושחש. לפרי צורה המזכירה אגס וטעם מר. קליפת הפרי משמשת להפקת שמן אתרי, אך הפרי עצמו אינו משמש בד"כ למאכל, בגלל טעמו המר.
כ-80% מהגידול המסחרי של הברגמוט מתקיים במחוז קלבריה שבאיטליה. גידול מסחרי בהיקפים קטנים יותר קיים בדרום צרפת, באנטליה שבדרום טורקיה וברפובליקת חוף השנהב שבמערב אפריקה.

השמן האתרי מופק מקליפת הפרי, בד"כ בסחיטה, אך לעתים גם ע"י זיקוק בקיטור. השימוש בשמן הברגמוט נפוץ מאד בתעשיית בשמי היוקרה, הן בבשמים גבריים והן בבשמים נשיים. שמן ברגמוט משמש גם כחומר טעם במזון ומשקאות. תה ארל גריי למשל, מכיל שמן אתרי של ברגמוט, המעניק לו את הניחוח האופייני.

בתחום הארומתרפיה נחשב שמן הברגמוט לאנטיספטי, מאיץ איחוי של פצעים, נוגד כיווצים (לכאבי שרירים), מרענן ומרגיע.

אזהרה: שמן הברגמוט הוא חומר פוטוטוקסי ולכן השימוש בו חייב להיות זהיר ואחראי. קיים גם שמן אתרי של ברגמוט הנקרא FCF שפרושו Furanocoumarin Free, שהוא שמן ברגמוט שהוצאו מתוכו המרכיבים הפוטוטוקסיים.

אנו משווקים שני סוגים של שמן ברגמוט:



מקורות:
https://he.wikipedia.org
https://en.wikipedia.org/wiki/Bergamot_orange
https://www.organicfacts.net/health-benefits-of-bergamot-essential-oil.html

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי ברגמוט

מק"ט: CB6

שם אנגלי: Bergamot

שם בוטני: Citrus bergamia

שיטת הפקה: סחיטה של קליפת הפרי

ארץ מקור: איטליה