עץ הברוש שייך למשפחת הברושיים ונפוץ באזור המזרח התיכון. בארץ עושים בו שימוש הן כעץ יער והן כעץ נוי לגינות או לגדר חיה. הפרחים של עץ הברוש הם האצטרובלים, כאשר הקטנים יותר הם הפרחים הזכריים והגדולים הם הנקביים, המגיעים לקוטר של כשלשה סנטימטרים לאחר ההפריה.

השמן האתרי מופק מהעלים, הענפים והאצטרובלים. ההפקה המסחרית מתבצעת בעיקר בדרום צרפת ובספרד. שמן הברוש נחשב לאנטי דלקתי ומרגיע, אך מעל לכל הוא נחשב לאסטרינג'נט חזק ולכן הוא משמש לטיפולים בהם נדרש כיווץ רקמה או כלי דם. שמן הברוש יעיל במצבים של קופרוז, עור שמן עם נקבוביות פתוחות ועור בעייתי. הוא יכול גם לסייע לשיפור טונוס של עור יבש ומבוגר.

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי ברוש

מק"ט: CS1

שם אנגלי: Cypress

שם בוטני: Cupressus sempervirens

שיטת הפקה: זיקוק בקיטור של העלים, הענפים והאצטרובלים

ארץ מקור: ספרד