עץ הליים שייך למשפחת הפיגמיים ומקורו בהודו. במאה ה-16, מגלי הארצות הספרדים אשר שטו ברחבי האוקיינוס האטלנטי הבאו עמם את עצי הליים לצפון אמריקה. הסיבה העיקרית לכך שהם נשאו עמם את הליים באניות היתה מניעה של מחלת הצפדינה הנובעת ממחסור בויטמין C.

שמן הליים מופק מקליפת הפרי, הדומה בצורתו לפרי הלימון, אך גודלו כמחצית. הוא אנטיספטי, אסטרינג'נט ויש לו ריח מאד נעים ורענן. מומלץ לטיפולים בעור שמן ואקנה ולעיסויי גוף.

אזהרה: שמן ליים מופק ע"י סחיטה של קליפת הפרי או ע"י זיקוק בקיטור של הפרי. השמן המופק באמצעות סחיטה הוא פוטוטוקסי. שמן הליים אותו אנו מייבאים, מופק ע"י זיקוק בקיטור. בשיטה זו השמן המתקבל אינו מכיל מרכיבים פוטוטוקסיים, אך ליתר בטחון, כדאי להתייחס לכל שמן ליים כפוטוטוקסי.

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי ליים

מק"ט: CitAur2

שם אנגלי: Lime

שם בוטני: Citrus aurantifolia

שיטת הפקה: זיקוק בקיטור של קליפת הפרי

ארץ מקור: סוואזילנד