האובליפיחה היא שיח/עץ קטן בגובה שלשה עד ארבעה מטרים והיא אחד המשאבים הטבעיים החשובים של האזורים ההרריים של רוסיה וסין.

צמח האוביליפיחה גדל בר באדמה חולית בגובה של 1200-4500 מטר באקלים קר, אולם ניתן גם לגדל אותו באזורים נמוכים יותר וקרים פחות. לאחרונה נשתלו צמחים רבים באזורים נרחבים בצפון סין, במונגוליה ובמדינות אחרות, על מנת למנוע סחף אדמות וכן כדי לשמש כמשאב כלכלי לייצור של מוצרי מזון ותרופות.

לצמח האובליפיחה פירות צהובים-כתומים, עשירים בויטמין C, ויטמין E, פלבונואידים ושמן עשיר בחומצות שומן חיוניות ומרכיבים מועילים אחרים. הפירות ניתנים למאכל אך הם חמוצים מאד ולכן לא נוהגים בד"כ לאכול אותם והם משמשים בעיקר לייצור מיץ ותוספי מזון. עלי הצמח משמשים להכנת תה.

פרוש השם hippophae ביוונית הוא סוס מבריק וזאת מכיוון שסוסים אשר ניזונו מהצמח פיתחו פרווה מבריקה.

לשמן האובליפיחה מיוחסת יכולת האצת חידוש של תאי עור ולכן נעשה בו שימוש נרחב לשיקום עור ממצבים כגון אקנה, אקזמה, כוויות, פצעי לחץ, נזקי שמש וניתוחי לייזר קוסמטיים. שמן האובליפיחה מסייע בהגנה מפני הרדיקלים החופשיים (מכיל נוגדי חימצון) ונחשב למרכיב יעיל במיוחד במוצרי אנטי-אייג'ינג - למניעה וטיפול בקמטים, יובש ותסמינים אחרים של עור מתבגר. יכולת השיקום של שמן האובליפיחה נובעת כפי הנראה בין היתר, מתכולה גבוהה של חומצות שומן חיוניות (ויטמין F), כולל חומצה פלמיטולאית אשר נדיר למצוא בכמויות משמעותיות במקורות צמחיים, קרוטנואידים, ויטמין E, פלבונואידים ופיטו-סטרולים. כל אלו חשובים לשמירה על עור בריא.


מקורות:
http://www.itmonline.org/arts/seabuckthorn.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Seabuckthorn

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אובליפיחה

מק"ט: HipRha1

שם אנגלי: Sea Buckthon

שם בוטני: Hippophae rhamnoides

שיטת הפקה: כבישה קרה

ארץ מקור: סין