עץ השיאה נפוץ ברחבי הסוואנה האפריקנית, מגמביה ועד אוגנדה. זהו עץ המתנשא לגובה של 9-12 מטר, ומניב פירות ירוקים בגודל שזיף. כל פרי מכיל זרע או שניים בצבע חום מבריק ומזרעים אלו מופקת החמאה. צבעה של החמאה הגולמית הוא ירקרק והיא מעורבת לרוב בשאריות שרף אשר מצוי בפירות, אך לאחר תהליך זיכוך מתאים, הכולל סילוק של שאריות שרף אלו, מתקבלת חמאה משובחת בצבע לבן-קרם. זוהי חמאה רכה אשר נמסה בטמפרטורת גוף. חמאת השיאה משמשת את אנשי אפריקה מזה מאות שנים, הן כשומן למאכל והן כתכשיר לטיפוח הגוף. הרפואה העממית באפריקה עושה שימוש בחמאה זו לטיפול בשיגרון, כאבי שרירים, כוויות ופצעים שטחיים והתוצאות מרשימות מאד. המעלה הבולטת של חמאת השיאה היא תכולה גבוהה של עד 8% חומרים בלתי ניתנים לסיבון, בזכותם היא תורמת לעידון העור וכן להגנה מסוימת מקרינת שמש (מקדם הגנה 3-4 כאשר משתמשים בחמאה טהורה). ניסויים קליניים רבים אשר נערכו באירופה ומטרתם היתה לחקור את פעילותה של חמאת השיאה, הראו תוצאות מצוינות בטיפול ביובש של העור, דרמטיטיס, אדמומיות כתוצאה מחשיפת יתר לשמש, כוויות וגירויי עור שונים. ניסויים אלו מצביעים על כך שכפי הנראה חמאת השיאה גורמת להמרצת זרימת הדם בעור ובכך תורמת להעשרת הרקמה בחמצן ולהאצת סילוק רעלים. חמאת השיאה יכולה לשמש כקרם בסיס טבעי מעולה וכחומר עיסוי. ניתן לשלב בה שמנים אתריים והיא מומלצת במיוחד לעור יבש.

הערה: המרקם של חמאת שיאה טהורה אינו הומוגני לחלוטין, אלא מעט "מגורגר" וכאשר משתמשים בחמאה הטהורה או בתערובת עם שמנים/חמאות אחרים, ניתן לחוש ב"גרגרים" הללו. זוהי צורת התגבשות טבעית של חמאת השיאה, אשר מואצת בטמפרטורה נמוכה. בקיץ לא מרגישים את ה"גרגרים" הללו מכיוון שהם רכים מאד בגלל הטמפרטורה הגבוהה.

אנו משווקים מגוון סוגים של חמאת שיאה:

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
חמאת שיאה

מק"ט: BPUR2

שם אנגלי: Shea

שם בוטני: Butyrospermum parkii

שיטת הפקה: כבישה ולאחריה זיכוך