ילנג ילנג הוא עץ ממשפחת האנוניים, מקורו באינדונזיה ובפיליפינים והוא מתורבת באיי קומורו (שרשרת של ארבעה איים געשיים וכמה איים קטנים באוקיינוס ההודי), שם מתבצעת הפקת השמן האתרי בהיקפים מסחריים גדולים.

השמן האתרי מופק מהפרחים, בתהליך איטי ו"מקוטע" של זיקוק בקיטור, הנמשך כ-24 שעות ומניב כשלש איכויות שונות של שמן. מולקולות השמן האתרי הראשונות המתאדות מהפרחים הן בעלות הריח הפרחוני והמתוק ביותר ולכן שמן ראשוני זה, הנקרא ילנג ילנג אקסטרא או ילנג ילנג 1, הוא בעל הערך הרב ביותר בתעשיית הבשמים. לאחר ששמן זה הופרד ממשיך תהליך הזיקוק כאשר המנה הבאה של השמן נקראת ילנג ילנג 2 ולאחריה בסוף תהליך הזיקוק מתקבלת המנה האחרונה של שמן אתרי המכונה ילנג ילנג 3. מפיק השמן הוא זה הקובע, באופן סובייקטיבי, את העיתוי בו תופרד כל איכות שמן ולכן יש שוני בין איכויות מקבילות של שמן ילנג ילנג ממקורות שונים.

שמן זה ידוע במיוחד בזכות היותו נחשב למעורר מיני ומשום כך נעשה בו שימוש נרחב ביותר בתעשיית הבשמים היוקרתיים. ניתן למצוא את שמן הילנג ילנג באינספור בשמים נשיים.

תכונה קוסמטית חשובה המיוחסת לשמן הילנג ילנג היא איזון הפרשת הסבום ולכן הוא מתאים לשימוש לעור שמן ועור מעורב. הוא נחשב גם למועיל בטיפול בסבוריאה וקשקשת.

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי ילנג ילנג

מק"ט: PFE0269

שם אנגלי: Ylang Ylang

שם בוטני: Cananga odorata

שיטת הפקה: זיקוק בקיטור של הפרחים

ארץ מקור: מדגסקר