שמן זרעי ענבים הופק לראשונה בצרפת לפני כמאה שנה, כתחליף לשמן זית. צרפת ואיטליה הן כיום היצרניות הגדולות ביותר של שמן זה.

הפקת השמן מתבצעת באופן הבא: הזרעים, שהם תוצר לוואי של תעשיות היין והצימוקים, מופרדים מהענבים, נשטפים להסרת שאריות פרי שנדבקו, מיובשים, נטחנים, מחוממים ואז עוברים כבישה (אך זו אינה יכולה להיחשב לכבישה קרה) ולאחריה תהליך זיכוך אשר בסופו מתקבל שמן צלול בצבע צהוב-ירקרק וכמעט חסר ריח.

שמן זרעי הענבים מכיל עד 70% חומצה לינולאית (ויטמין F), חומצת שומן חיונית החשובה לעור ולדפנות התאים. הוא קל מאד, נספג במהירות ואינו מותיר תחושת שמנוניות. בניגוד לשמנים אחרים, היוצרים מעטה על פני העור, חומצות השומן החיוניות המצויות בשמן זרעי הענבים נספגות בתוך השכבה הקרנית ובזכות כך יעילותו נמשכת זמן רב יותר בהשוואה לשמנים אחרים אשר אינם נספגים.

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן זרעי ענבים

מק"ט: VVR2

שם אנגלי: Grapeseed

שם בוטני: Vitis vinifera

שיטת הפקה: מיצוי ולאחריו זיכוך