הארגן הוא עץ קוצני הגדל בתנאים קשים של חום, יובש וקרקע דלה.
מקורו של הארגן הוא כנראה במרוקו והוא כמעט ואינו קיים בשום מקום אחר בעולם. רבים מתושבי מרוקו עצמם מעולם לא שמעו על הארגן מכיוון שהוא גדל רק בדרום-מערב המדינה, אך באזור שהוא גדל ישנם למעלה מעשרים מיליון עצים אשר מהווים מרכיב חיוני בשרשרת המזון והסביבה.

הפרי של עץ הארגן דומה לזית, אך גדול יותר ועגול יותר. בתוך הפרי יש גלעין שקליפתו קשה במיוחד ובתוכו זרע ולעיתים שניים או שלשה זרעים. מזרעים אלו מפיקים את שמן הארגן, אשר משמש את המקומיים בעיקר למאכל. מרבית ההפקה נעשית ע"י נשים בשיטה מסורתית אשר כרוכה בעבודה רבה מאד והשמן המתקבל משיטת הפקה זו נוטה להתקלקל מהר יחסית. לאחרונה החלו להפיק שמן ארגן ע"י כבישה באמצעות ציוד מכני. שיטה זו מייעלת מאד את תהליך ההפקה והשמן המתקבל עמיד יותר.

שמן הארגן משמש באופן מסורתי כחומר מרפא לפצעים על פני העור, בפרט לאקנה ואבעבועות רוח. הוא גם מיטיב עם עור יבש ויש הטוענים שהא מעכב הופעת קמטים. שמן הארגן משמש גם כמרכך שיער וכמחזק ציפורניים. ניתן להשתמש בשמן הארגן בצורתו הטהורה או בתערובת עם שמנים צמחיים אחרים ושמנים אתריים.

אנו משווקים שני סוגים של שמן ארגן:

/INCI Name: Argania Spinosa Kernel Oil
Argania Spinosa (Argan) Seed Oil


מקורות:
www.saudiaramcoworld.com/issue/200405/ardent.for.argan.htm

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן ארגן אורגני

מק"ט: ArSpinCP-ORG

שם אנגלי: Argan

שם בוטני: Argania spinosa

שיטת הפקה: כבישה קרה