אֲבוֹקָדוֹ הוא עץ ממשפחת העריים היכול להתנשא לגובה של עד 15 מטרים (הזנים המתורבתים נמוכים יותר). מוצאו במרכז אמריקה והוא נפוץ כיום באיזורים רבים נוספים, בין היתר, גם בישראל. מקסיקו היא היצרנית הגדולה ביותר של אבוקדו ואחראית לכשליש מהתוצרת העולמית.

בניגוד לרוב השמנים הצמחיים המופקים מזרעים, שמן האבוקדו מופק מציפת הפרי (החלק אותו אנו אוכלים). ישנן מספר שיטת להפקה של השמן, שהמתקדמת מביניהן פותחה בשנות התשעים של המאה העשרים ומניבה שמן גולמי מכבישה קרה בו נשמרות סגולותיו הטבעיות. שמן זה מאופיין בצבע ירוק וניחוח אופייני ולכן בתעשיית הקוסמטיקה בד"כ משתשמשים בשמן אבוקדו אשר עובר תהליך זיכוך והוא בעל צבע זהוב בהיר וכמעט חסר ריח.

שמן האבוקדו הגולמי עשיר בויטמין E, כלורופיל ויטמינים מקבוצה B וויטמין A (תכולת מרכיבים אלו פחותה בשמן המזוכך). נסיונות קליניים מצביעים על כך ששמן האבוקדו נספג בעור בקלות רבה יותר מרוב השמנים הקוסמטיים המוכרים. משערים כי חלק מהגורמים לכך הם תכולה של חומצה פלמיטולאית (קיימת בריכוז גבוה גם בשמן אובליפיחה ובשמן מקדמיה). בנוסף לכך, החומרים הבלתי ניתנים לסיבון אשר כפי הנראה, משפרים גם הם את החדירה לעור.

אפליקציות קוסמטיות
תכשירי לחות, תכשירי הזנה ואנטי-אייג'ינג
מוצרי טיפוח לשיער
מינון מומלץ: 5.0% - 2.0%

INCI Name: Persea Gratissima (Avocado) Oil

אנו משווקים שני סוגים של שמן אבוקדו:

מקורות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Avocado
https://www.agroengineering.org/index.php/jae/article/view/467/507#toc
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6600360/
לתשומת לב משתמשי האתר:
אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אבוקדו

מק"ט: PG5

שם אנגלי: Avocado

שם בוטני: Persea gratissima

שיטת הפקה: כבישה ולאחריה זיכוך