אגוז ברזילאי הוא מין של עץ דרום אמריקאי הגדל ביערות גשם על גדות נהרות האמזונס, הריו נגרו והאורינוקו. זהו אחד העצים הגדולים ביער האמזונס, המתנשא לגובה של 25 עד 45 מטרים וקוטר הגזע שלו נע בין 70 סנטימטרים ל-2 מטרים. אורך חייו עשוי לעלות על 500 שנים.

זרעי העץ מכונים "אגוזים ברזילאיים" ולעיתים גם "שקדים ברזילאיים", אך מבחינה בוטנית הם אינם אגוזים או שקדים וגם היצואנית העיקרית שלהם היא בוליביה ולא ברזיל.

זרעי עץ האגוז הברזילאי עשירים במיוחד בסלניום והם גם מקור טוב למגנזיום ולוויטמין B1. תכולת השמן בהם עומדת על כ-66%. חומצות השומן נחלקות בקירוב ל-25% חומצות שומן רוויות, 41% חומצות שומן חד-בלתי-רוויות ו-34% חומצות שומן רב-בלתי-רוויות.

פעילות קוסמטית:
תורם לשמירת לחות העור ע”י יצירת מעטה שמנוני המונע אובדן מים דרך שכבת האפידרמיס (TEWL), משפר את האלסטיות ומעניק הזנה. מומלץ למוצרי אנטי-אייג’ינג, תכשירי הזנה, מוצרים לטיפוח הגוף ומוצרים לטיפוח השיער.

INCI Name: Bertholletia Excelsa Seed Oil



מקורות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Brazil_nut
https://he.wikipedia.org/wiki/אגוז_ברזילאי

לתשומת לב משתמשי האתר:
אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אגוז ברזילאי

מק"ט: BerEx-CP

שם אנגלי: Brazil Nut

שם בוטני: Bertholletia excelsa

שיטת הפקה: כבישה קרה