עץ האקליפטוס שייך למשפחת ההדסיים והוא נפוץ כיום באזורים רבים בעולם, בעלי אקלים חם.

ישנם כשלש מאות סוגים שונים של אקליפטוס אשר מקור כולם, למעט כמה בודדים, הוא אוסטרליה וטזמניה.

התעשייה אשר התפתחה סביב האקליפטוס, המייצרת קורות עץ, שרף, וכמובן שמנים אתריים, הופכת לבעלת חשיבות הולכת וגדלה בכלכלה האוסטרלית. כעשרים וחמישה סוגים שונים של אקליפטוס משמשים כיום לייצור שמן אתרי, אשר מופק מהעלים של העץ. שמן האקליפטוס הרפואי הוא האקליפטוס מסוג גלובולוס (Eucalyptus globulus) והוא המוכר והנפוץ ביותר מבין שמני האקליפטוס.

שמן האקליפטוס הוא אנטיספטי חזק מאד ומכייח, לכן הוא מועיל מאד בטיפול בהצטננות ובעיות בדרכי הנשימה.

בקוסמטיקה, משמש שמן האקליפטוס בעיקר לטיפול בעור שמן ובאקנה. מלבד היותו אנטיספטי חזק, הוא גם מאיץ איחוי פצעים ומרגיע את העור. לשיפור פעולת ההתפחה לפני ניקוי עמוק, ניתן להוסיף למנת ג'ל התפחה 1-2 טיפות שמן אקליפטוס.

בנוסף לאקליפטוס גלובולוס, אנו משווקים את השמנים האתריים הבאים:

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי אקליפטוס

מק"ט: EucGlob3

שם אנגלי: Eucalyptus

שם בוטני: Eucalyptus globulus

שיטת הפקה: זיקוק בקיטור של העלים והענפים

ארץ מקור: אוסטרליה