הגרניום הוא עשב או בן-שיח ממשפחת הגרניים. סוג זה כולל למעלה מ-400 מינים, אך השמן האתרי מופק בד"כ דווקא מסוג אחר של צמח ממשפחת הגרניים, הנקרא "פלרגוניום" וכולל כ-200 מינים, אותם נוהגים לכנות בטעות "גרניום". שמו של צמח הפלרגוניום בא מהמילה היוונית Geran שפירושה "חסידה", מכיוון שהפרי של צמח הפלרגוניום דומה למקור של ציפור זו.

זן הפלרגוניום ממנו מפיקים שמן אתרי הוא בעיקר Pelargonium graveolens, המוכר גם בשמות העממיים "Rose Geranium" ו-"גרניום לימוני". השמן האתרי מופק מכל חלקי הצמח, בזמן הפריחה. עיקר הייצור הוא בסין ובמצרים.
השמן האתרי המכונה "גרניום בורבון", מופק מאותו הצמח, רק באיזור גידול שונה. שמו מזוהה עם האי La Reunion, אשר נקרא בעבר Ile de Bourbon ונמצא כ-700 קילומטר מזרחית למדגסקר. יש המחשיבים אותו משובח יותר, אך מדובר פה בעניין של העדפה אישית. גרניום בורבון יקר משמעותית מהשמן האתרי המגיע ממצרים או סין.

שמן הגרניום נחשב לאנטי-דלקתי, אסטרינג'נט, מאלחש, מרגיע ומאזן הפרשת סבום. משמש לטיפול בעור יבש ומבוגר, עור שמן, עור בעייתי, עור סדוק, כוויות קלות, פצעים וחתכים.

אנו משווקים את שמני הגרניום הבאים:

INCI Name: Pelargonium Graveolens Oil

מקורות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Geranium
https://en.wikipedia.org/wiki/Pelargonium_graveolens http://www.acgpubs.org/RNP/2014/Volume8/Issue%201/51-RNP-EO_1309-064.pdf

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק.
עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.
כל הזכויות שמורות לשיפון קוסמטיקה
וחומרי גלם בע"מ ©
עמוד הבית
קטלוג
איכות והתעדה
צרו קשר
שמן אתרי גרניום

מק"ט: PG1

שם אנגלי: Geranium

שם בוטני: Pelargonium graveolens

שיטת הפקה: זיקוק בקיטור של הצמח כולו

ארץ מקור: מצרים